12 Νοε 2010

Notebooks - Οι ακούραστοι συνεργάτες μας





Τι μας Χρειάζεται ;

Για να μπορεί να βλέπει κανείς την ηλεκτρονική του αλληλογραφία, να κουβεντιάζει με τους φίλους του στο chat, να κάνει αγορές στα ηλεκτρονικά καταστήματα ή να διαβάζει ειδήσεις, δεν είναι απαραίτητο να έχει μεγάλο επιτραπέζιο υπολογιστή: με αυτές τις δουλειές μπορεί να τα καταφέρει αρκετά καλά και ένα notebook. Και επειδή οι λεπτοί φορητοί υπολογιστές εδώ και καιρό έπαψαν να είναι αντικείμενα πολυτελείας, ο όγκος των πωλήσεών τους, σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, αυξάνεται ραγδαία. Σε μερικές χώρες αυτός ο δείκτης ακόμα και ξεπερνάει το επίπεδο πωλήσεων των επιτραπέζιων υπολογιστών. Η ποικιλία των φορητών υπολογιστών είναι πολύ μεγάλη - από μικρά «gadgets» μέχρι και μεγάλα κέντρα πολυμέσων και ανάλογης τιμής αγοράς.


Τι ακριβώς είναι ένα notebook ;

Notebook (ελληνικά - «σημειωματάριο») είναι ένας φορητός υπολογιστής μικρών διαστάσεων. Σε αυτό υπάρχουν όλα τα εξαρτήματα του μεγάλου επιτραπέζιου υπολογιστή, μόνο σε μικρές διαστάσεις. Εκτός από αυτό, διαθέτει το ανάλογο του ποντικιού (tachpad ή PointStick) και επίπεδη οθόνη. Τα πρώτα μοντέλα ήταν πολύ βαριά και άτσαλα και τα ονόμαζαν επιγονάτιους υπολογιστές (Laptop). Τώρα τα notebook γίνονται όλο και πιο μικρά, ελαφρά και ισχυρά και όλο και πιο συχνά αντικαθιστούν τα επιτραπέζια PC.



Σήμερα είναι συσκευές με εξελιγμένες δυνατότητες , μπαταρίες που υπόσχονται αυξημένη αυτονομία, μέτριο ως μεγάλο βάρος (ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης και τις μονάδες CD/DVD που ενσωματώνει) , σύγχρονες οθόνες και σκληρούς δίσκους με μεγάλες χωρητικότητες.


Για απλές χρήσεις (Office / Internet) και αν δεν υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις ταχύτητας , μας καλύπτει ακόμη και netbook .


Για σύνθετες ανάγκες θα πάμε σε notebook από 13.3 ώς 19 ίντσες . Θα πρέπει να προετοιμαστούμε να πληρώσουμε αρκετά χρήματα ...


Θα επανέλθουμε με δοκιμές σε συγκεκριμένα μοντέλλα.