6 Δεκ 2010

Backup - Προσέχουμε για να έχουμε ...Τα προγράμματα για τήρηση εφεδρικών αντιγράφων προς αποφυγή της ολικής απώλειας των πολύτιμων δεδομένων μας , γίνονται ολοένα και πιό απαραίτητα.
Βέβαια , αν νομίζουμε ότι ποτέ δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο σε μας και το μόνο που κάνουμε για την "κακιά" την ώρα είναι να ... φτύνουμε τον κόρφο μας , μάλλον θα απογοητευτούμε όταν κάποια στιγμή το σύστημά μας αρνηθεί να δουλέψει ...

Η αγορά ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου σε USB 2 , θα αποτελέσει μια σοφή και διορατική κίνηση. Για δίσκο 1TB οι τιμές είναι κάτω από τα 80 Euro. Κάποιοι/κάποιες που θα προτιμήσουν μικρό και κομψό σε μέγεθος εξωτερικό δίσκο, θα πληρώσουν κάτι παραπάνω.Η ευελιξία όμως και η ευκολία στην μετακίνηση είναι δεδομένη.Ένα δωρεάν πρόγραμμα για τήρηση εφεδρικών αντιγράφων είναι το Cobian Backup.
Ευέλικτο και με αρκετές δυνατότητες στη διαχείριση των δεδομένων μας. Αρκεί ανά εβδομάδα/μήνα , να προγραμματίζουμε συστηματικά την τήρηση των αντιγράφων των αρχείων μας σε κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο που θα επιλέξουμε.