5 Ιαν 2011

Προστασία του υπολογιστή από "απειλές"

Πολλά ακούγονται για ιούς των υπολογιστών τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές ιών στην "πιάτσα" και μάλιστα κάποιες καταφέρνουν και καμουφλάρονται επιτυχημένα.

Για να υπάρξει προστασία από κακόβουλα προγράμματα θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν αρκεί η αγορά ενός προγράμματος antivirus. Χρειάζεται να έχουμε το νου μας ώστε το πρόγραμμα να ενημερώνεται αυτόματα από το Internet για τους νέους ιούς και τις παραλλαγές τους. Επίσης χρειάζεται να εγκαταστήσουμε κάποιο anti-spyware πρόγραμμα σε περίπτωση που το πρόγραμμα antivirus δεν μας καλύπτει. Για να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη προστασία θα πρέπει να εγκαταστήσουμε και κάποιο firewall είτε να αποκτήσουμε κάποια λύση total internet security. Εννοείται ότι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα "σαρώνουμε" τον υπολογιστή με το ειδικό πρόγραμμα ώστε να ελέγχουμε την ασφάλεια και την ακεραιότητα του υπολογιστή και των δεδομένων μας.

Αν τα κόστη είναι υψηλά , μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και δωρεάν αρκεί να φροντίσουμε να εγκαταστήσουμε χωριστά το antivirus και χωριστά το antispyware διότι τα δωρεάν προγράμματα ΔΕΝ μας προστατεύουν από όλους τους κινδύνους.

Αν ανησυχούμε ιδιαίτερα , χρήσιμο είναι να αναζητήσουμε κάποιο πρόγραμμα firewall το οποίο θα "υψώσει" πύρινο τείχος ανάμεσα στον υπολογιστή μας και τους "εισβολείς".


Περισσότερες λεπτομέρειες για δωρεάν antivirus



Πληροφορίες για antispyware



Για firewall , κοιτάξτε εδώ :


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γενικά είμαστε προσεκτικοί και δεν ανοίγουμε τα συνημμένα στα e-mails που λαμβάνουμε αν ΔΕΝ γνωρίζουμε τον αποστολέα διότι αρκετές "εισβολές" ξεκινούν έτσι ...