17 Ιαν 2011

Διαθέτω κάποιο σεβαστό ποσό και ζητώ επιτραπέζιο υπολογιστή

Αναμφίβολα οι τιμές έχουν κατρακυλήσει και με ένα ποσό γύρω στα 450 Euro , μπορεί να στήσει κανείς ένα εισαγωγικό υπολογιστή για δουλειές γραφείου και περιήγηση στο Internet.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος που έχει απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ , σε χώρο αποθήκευσης και σε ταχύτητα απεικόνισης ;

Σίγουρα δεν θα πάει να αγοράσει με κλειστά μάτια.κάποιο υπολογιστή που απλά τον διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ δυνατός. Παρακάτω θα δούμε κάποια χαρακτηριστικά που θα πρέπει να ενσωματώνει ένας τέτοιος υπολογιστής ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε εφαρμογές CAD και γραφικών.


Η Dell "αποκάλυψε" στο απαιτητικό κοινό των μηχανικών αλλά και των ομάδων εργασίας τους, τα μοντέλλα  Dell Precision T7500, T5500 και T3500 tower σταθμούς εργασίας. Μια απο τις πρώτες οικογένειες σταθμών εργασίας που παρέχεται με τον επεξεργαστή της Intel Xeon 5500 “Nehalem,” oι Dell Precision T5500 and T7500 προσφέρουν μέχρι 90% καλύτερη επίδοση multi-threaded εφαρμογών δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου έναντι συστημάτων προηγουμένων γενιών2.  Tα καινούργια συστήματα είναι ειδικώς κατασκευασμένα για τους απαιτητικούς επαγγελματίες.

Σχεδιασμένα για επιδόσεις, αξιοπιστία και κλιμάκωση, τα τρία νέα Dell Precision tower συστήματα είναι διαθέσιμα άμεσα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την διεύθυνση www.dell.gr/workstations. Tα καινούργια συστήματα Dell Precision περιλαμβάνουν: 


o Dell Precision T7500 – Ο πιο ισχυρός σταθμός εργασίας της Dell παρέχει με πρωτοφανείς επιδόσεις και κλιμάκωση, μέχρι δύο επεξεργαστές  quad-core, μέχρι 192 GB μνήμη DDR3 ECC τριών καναλιών στα 1066 ή στα 1333 MHz3, υποδοχές γραφικών dual native Gen 2 PCIe x16 με μέχρι 450 watt (δύο 225W ή μια 300W) και υποστηρίζει τεχνολογία NVIDIA SLI  χωρίς riser. Ο Dell Precision T7500 είναι διαθέσιμος με περισσότερες από ένα δις επιλογές παραμετροποίησης.

o Dell Precision T5500 – Ο T5500 προσφέρει επιδόσεις dual socket Intel Xeon σε ένα σύστημα με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα με δυνατότητα μνήμης μέχρι 72GB και υποδοχείς γραφικών που κλιμακώνονται μέχρι τα 300 watts (δύο 150W ή μια 225W)

Διαθέσιμα προϊοντικά χαρακτηριστικά των Dell Precision T3500, T5500 και T7500(μερικά χαρακτηριστικά διαθέσιμα μόνο σε συγκεκριμένα συστήματα):

- Intel QuickPath, Direct Cache Access που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την βελτίωση της απόδοσης 
- Intel Turbo Mode που είναι σχεδιασμένο να προσαρμόζει την  ταχύτητα επεξεργαστή με βάση τις ανάγκες των εφαρμογών
- Θύρα E-SATA για γρήγορη εξωτερική αποθήκευση
- Μέχρι 1.5TB σκληρούς δίσκους SATA για εκτεταμένη τοπική αποθήκευση
- Υποστήριξη δύο και τεσσάρων οθονών, συνδέσεις DisplayPort
- Υποστήριξη για  υπολογιστικές λύσεις NVIDIA Tesla GPU(T5500 και T7500 μόνο);
- Κάρτα γραφικών NVIDIA® NVS 295, NVIDIA QUADRO FX 580, FX 1800, FX 3800, FX 4800, and FX 5800 (T5500 και T7500 μόνο)και
-  Κάρτες γραφικών ATI® FIREPRO V3750, V5700, καιV8700


Συνθέσεις των σταθμών εργασίας Dell Precision είναι συμβατές με την πιστοποίηση Energy Star 5.0, χρησιμοποιώντας τροφοδοτικά ισχύος με απόδοση 85% για να βοηθήσουν στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. 


 Για όλους τους απαιτητικούς επαγγελματίες , οι εξειδικευμένες υπηρεσίες Dell ProManaged και Dell ProSupport βοηθούν την αυτόματη εφαρμογή, τη διαχείριση και την υποστήριξη για τους σταθμούς εργασίας ώστε τα τμήματα πληροφορικής να μπορούν να εστιάσουν σε πιο στρατηγικές εργασίες.
-  ImageDirect- Εικόνες λογισμικού και εφαρμογές εγκαθίστανται εργοστασιακά για να βοηθήσουν στη μείωση του χρόνου που απασχολούνται τεχνικοί των τμημάτων πληροφορικής για την εγκατάσταση, τις επισκέψεις στα γραφεία των χρηστών και την επίλυση θεμάτων παραμετροποίησης. 
-  Κατανεμημένη διαχείριση συσκευών- Αυτοματοποίηση της παρακολούθησης και της επίβλεψης στοιχείων (assets) , του κατάλογου και της χρήσης εφαρμογών λογισμικού, της δημιουργίας αντιγράφων, της διαχείρισης των διορθωτικών πακέτων λογισμικού και της διαχείρισης του email για να βοηθήσουν την επίλυση της διαχείρισης συνηθισμένων προβλημάτων εν μέσω του cloud, και δυνατότητα μείωσης των εξόδων ιδιοκτησίας. 
- Dell ProSupport για το ΙΤ - Παραμετροποιήσιμες υπηρεσίες υποστήριξης για ΙΤ  και τελικούς χρήστες για να βοηθήσουν στην μείωση του χρόνου μη λειτουργίας με ειδικευμένη υποστήριξη από τεχνικό σε τεχνικό, γρήγορη παρακολούθηση της αποστολής μερών και υποστήριξη για λογισμικό τρίτων.

Και όλα αυτά βέβαια με το αντίστοιχο κόστος . Βέβαια , αξίζει να σημειώσουμε ότι το κόστος απώλειας των δεδομένων , είναι τεράστιο. Γι' αυτό φροντίζουμε για τη διασφάλισή τους ή το αναθέτουμε σε ειδικούς με εμπειρία.