28 Μαρ 2011

Tρισδιάστατη τηλεοπτική σειρά...made in Japan!!!Το «Τόκιο Κοντρόλ» θα είναι η πρώτη τρισδιάστατη ιαπωνική τηλεοπτική σειρά που θα αρχίσει να μεταδίδεται από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε η Fuji Television Network Inc. 
Τα δέκα πρώτα επεισόδια της σειράς εκτυλίσσονται στον πύργο ελέγχου ενός αεροδρομίου και όπως δήλωσε η πρωταγωνίστρια της σειράς Αγιάκο Καβαχάρα, οι τηλεθεατές θα έχουν πραγματικά την αίσθηση ότι βρίσκονται μέσα στον πύργο ελέγχου, καθώς "η τρισδιάσταση εικόνα δίνει πιο ρεαλιστικά και πιο ζωντανά αποτελέσματα".

Η "ανάγλυφη" τηλεοπτική εικόνα, η οποία παρουσιάζεται ως η τεχνολογική επανάσταση των επόμενων χρόνων, γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη άνθηση καθώς οι κατασκευαστές εξαργυρώνουν την επιτυχία χολυγουντιανών παραγωγών, όπως το "Άβαταρ". 
Οι τρισδιάστατες μεταδόσεις είναι πιο ακριβές από τις δισδιάστατες, διότι, προκειμένου να αναπαραχθεί η συγκλίνουσα όραση των δύο οφθαλμών, χρησιμοποιούνται δύο κάμερες οι λήψεις από τις οποίες στη συνέχεια υφίστανται επεξεργασία και μοντάρονται προκειμένου να μεταδοθούν συγχρόνως. 
Στις ΗΠΑ, υπάρχουν ήδη δύο σταθμοί με διαρκή τρισδιάστατη ροή, ενώ στη Βρετανία το δίκτυο BSkyB ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου ένα σταθμό με αποκλειστικά τρισδιάστατη εικόνα, τον πρώτο στην Ευρώπη...!Πηγή : www.enet.gr