28 Μαρ 2011

Νέοι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι από την Toshiba


Η Toshiba παρουσίασε αυτές τις μέρες τους νέους ταχύτατους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους STOR.E ART 4 με SuperSpeed USB τεχνολογία (USB 3.0) για ταχύτατη μεταφορά δεδομένων με ρυθμό μετάδοσης που φτάνει τα 5 Gigabit το δευτερόλεπτο! Η εμπορική τους διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Μαρτίου 2011 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Το USB 3.0 θα είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς του μέλλοντος. Όλοι οι χρήστες τείνουν να αποθηκεύουν με αυξανόμενους ρυθμούς βίντεο, μουσικά κομμάτια και φωτογραφίες, οπότε θέλουν υψηλή ταχύτητα σύνδεσης μεταξύ του backup μέσου και του υπολογιστή. Το USB 3.0 προσφέρει ταχύτητες έως 5 Gigabit το δευτερόλεπτο. Συγχρόνως, είναι συμβατό με το ευρέως διαδεδομένο USB 2.0, άρα υπολογιστές συμβατοί με USB 2.0 μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με τους νέους σκληρούς STOR.E ART 4.
Επίσης, έχοντας εγκατεστημένο NTI Backup Now EZTM, το STOR.E ART 4 επιτρέπει στους χρήστες να οργανώσουν το καθημερινό  backup. Το NTI BackupNow EZ software επιτρέπει προσωποποίηση των backup δυνατοτήτων, περιλαμβάνοντας δυνατότητα backup για συγκεκριμένους φακέλους, συγκεκριμένους τύπους αρχείων και system backup. Επιπλέον πλήρης προστασία password με 256-bit data encryption αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δεδομένα. Τροφοδοτούνται μέσω USB σύνδεσης και διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα προστασίας του δίσκου σε περίπτωση ατυχήματος.
Πηγή : www.xblog.gr