18 Σεπ 2011

PlaySay : Οι ξένες γλώσσες μέσω του facebook

Δεδομένων των αρκετών ωρών που αρκετοί από μας ξοδεύουμε καθημερινά μπροστά στο Facebook, έρχεται μια νέα εφαρμογή στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με σκοπό να μας μάθει ξένες γλώσσες!
Η φιλοσοφία στην οποία βασίζεται η εφαρμογή PlaySay είναι ότι οι χρήστες του Facebook θα φανούν περισσότερο ενθουσιώδεις να μάθουν ξένες γλώσσες με τους φίλους τους σε ένα ήδη γνώριμο περιβάλλον. Όπως εξηγεί ο ιδρυτής της εφαρμογής Ryan Meinzer:

Οι φίλοι σου στο Facebook είναι οι νέες συμμαθητές σου. Τα status updates, check ins και οι φωτογραφίες είναι το υλικό των μαθημάτων σου. Βλέποντας κάποιο update στο προφίλ του φίλου σου στα Ισπανικά είναι αρκετά πιθανό να εξάψει την περιέργεια σου και να θέλεις να μάθεις τι ακριβώς λέει. Με ένα απλό click μεταφέρεσαι στην εφαρμογή PlaySay, η οποία σου επιτρέπει να ‘αποκωδικοποιήσεις’ το μυστηριώδες update μέσα από εικόνες, χωρίς να γνωρίζεις ούτε λέξη στα Ισπανικά.
Επιπλέον, οι χρήστες  θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκλειδώνουν Premium λειτουργίες της εφαρμογής έναντι των γνωστών Facebook Credits ή ακόμα και συνδρομής. Προς το παρόν η εφαρμογή διατίθεται μόνο στα Ισπανικά, σύντομα όμως αναμένεται να διατεθεί και σε άλλες γλώσσες.