10 Δεκ 2011

Διαδραστική Βιτρίνα : Έρχεται από το μέλλον αλλά βρίσκεται κοντά μας ...


Σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Πάτρας, εγκαταστάθηκε μια εντυπωσιακή διαδραστική βιτρίνα η οποία επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν και να ξεφυλλίσουν τα βιβλία που εκτίθενται.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει αναπτυχθεί εξολοκλήρου στην Ελλάδα - από τον Πέτρο Βρέλλη, ταλαντούχο Έλληνα ηλεκτρολόγο μηχανικό αλλά και καλλιτέχνη, υπεύθυνο του τμήματος διαδραστικότητας της ελληνικής εκδοτικής εταιρείας ''anima libri-αχαϊκές εκδόσεις'', και καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να συνδυάσει την χρηστικότητα με ένα άρτιο εικαστικό αποτέλεσμα.

Να επισημανθεί ότι δεν πρόκειται για μια εφαρμογή touch screen. Η εικόνα προβάλλεται μέσω projector στο τζάμι της βιτρίνας και μέσω ειδικά για την περίπτωση ανεπτυγμένου software, γίνεται ανίχνευση της κίνησης των κινήσεων των χεριών του χρήστη. Αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που καθιστούν την συγκεκριμένη εγκατάσταση οικονομικά συμφέρουσα μιας και ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι απλά ένας projector, μια συσκευή ανίχνευσης κίνησης (χαμηλού κόστους) και ένας υπολογιστής.