3 Μαρ 2013

Η μετάδοση των δεδομένων μας θα γίνεται ακόμη πιο γρήγορα ...


Επιστήμονες από τα κέντρα έρευνας και καινοτομίας της Google κυκλοφόρησαν ένα νέο αλγόριθμο συμπίεσης δεδομένων, με το όνομα Zopfli, που φημολογείται ότι θα κάνει το Διαδίκτυο πολύ πιο γρήγορο για όλους. Η μεταγλώττιση του Zopfli, του open-source αλγορίθμου, θα επιταχύνει τις διαδικασίες μεταφοράς δεδομένων και θα μειώσει το χρόνο φόρτωσης ιστοσελίδων συμπιέζοντας το περιεχόμενο σε μέγεθος έως και 8% μικρότερο από ότι η βιβλιοθήκη λογισμικού, zlib, σύμφωνα πάντα με δήλωση της Google στο blog της εταιρείας.


«Η υψηλότερη πυκνότητα των δεδομένων επιτυγχάνεται με τη χρήση πιο εξαντλητικών τεχνικών συμπίεσης, τα οποία ναι μεν καθιστούν τη συμπίεση πολύ πιο αργή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν την ταχύτητα αποσυμπίεσης», δήλωσε ο Lode Vandevenne, μηχανικός λογισμικού με έδρα τη Ζυρίχη.

«Το μικρότερο μέγεθος του συμπιεσμένου αρχείου επιτρέπει την καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου, ταχύτερη μετάδοση δεδομένων, καθώς και χαμηλότερες χρονοκαθυστερήσεις  στη φόρτωση ιστοσελίδων», είπε, προσθέτοντας ότι οι χρήστες κινητών θα επωφεληθούν από τη συμπίεση, αφού θα καταναλώνουν μικρότερο μέγεθος δεδομένων, ενώ θα μειωθεί και η χρήση της μπαταρίας.
 
 Πηγή : www.in.gr - ΑΠΕ