3 Ιουν 2013

Ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα η Ελλάδα στο ηλεκτρονικό εμπόριο



Η Ελλάδα αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο μαζί με την Πολωνία, σύμφωνα με έρευνα. Η Ευρώπη στο μεταξύ συνεχίζει να κυριαρχεί παγκοσμίως στον εν λόγω τομέα, έχοντας το 2012 συνολικά έσοδα 311.6 δις Euro .

Η έκθεση της Europe B2C Ecommerce 2013 που είδε η EurActiv, έδειξε ότι οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία κυριαρχούν στην αγορά.
Ωστόσο, οι ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές είναι αυτές της Κεντρικής Ευρώπης και της Μεσογείου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η Ευρώπη (συνολικά και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση) συνεχίζει να διατηρεί την ηγετική της θέση και μάλιστα πάνω και από τις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά, που ξεπέρασε για πρώτη φορά το 2010. Το 2012 το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο – συμπεριλαμβανομένης της αξίας των πωλήσεων διαδικτυακών αγαθών και υπηρεσιών όπως κρατήσεις ταξιδιών, εισιτήρια για διάφορες εκδηλώσεις και downloads- αυξήθηκε κατά 19% στα 311.6 δις € συγκριτικά με τα 294.2 δις €  στη Βόρεια Αμερική.

Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι το 2012 στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη συνέχισαν να κυριαρχούν το Ηνωμένο Βασίλειο (€96 δις), η Γερμανία (€50 δις) και η Γαλλία (€45 δις), ενώ και οι τρεις αντιστοιχούν στο 61% του συνολικού μεριδίου πωλήσεων της Ευρώπης.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ .