30 Αυγ 2013

Σύστημα πληρωμών με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπουΗ φινλανδική εταιρεία Uniqul ανέπτυξε ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα πληρωμών βάσει τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων. Αυτό σημαίνει ότι αφού κάνεις τα ψώνια σου και έρθει η ώρα να πληρώσεις, δε χρειάζεται να έχεις μαζί σου μετρητά ή πιστωτικές κάρτες, αλλά αρκεί να κοιτάξεις στην κάμερα και να περιμένεις να αναγνωρίσει το πρόσωπό σου. Αφού προσδιορίσει την ταυτότητα σου, πατάς επιβεβαίωση και η συναλλαγή σου ολοκληρώνεται. Και όλα αυτά δεν ανήκουν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας αλλά σε τεχνολογία δοκιμασμένη και έτοιμη να περάσει σε στάδια τελικών ελέγχων πριν υλοποιηθεί στην πράξη .

Μοναδικό αρνητικό του συστήματος είναι ότι η εταιρεία θα πρέπει να έχει τον αριθμό της πιστωτικής σου κάρτας, αν και όπως αναφέρει όλα τα δεδομένα είναι προστατευμένα από κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού και είναι απολύτως ασφαλή.

Όσο για τις χρεώσεις εξαρτώνται από την εμβέλεια που ο καταναλωτής επιθυμεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας (απόσταση από ένα συγκεκριμένο σημείο της επιλογής του) ξεκινώντας από $1 το μήνα για ακτίνα 1-2km και φτάνοντας μέχρι τα $9. Η νέα τεχνολογία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της πολύ σύντομα στο Ελσίνκι.

Πηγή : www.techgear.gr