5 Σεπ 2013

Ελληνικό μουσείο πληροφορικής στο Αιγάλεω

Ένα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία του βρίσκεται το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, μετά την επιτυχημένη μετεγκατάσταση του σε νέο χώρο στην Λεωφόρο Κηφισού 58, στο Αιγάλεω. Η μεταφορά αυτή κρίθηκε αναγκαία αφού η τεράστια αποδοχή του κόσμου και οι συνεχείς δωρεές  πλημμύρισαν τον χώρο που φιλοξενούνταν μέχρι πριν μερικούς μήνες.

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής αποτελεί ένα όνειρο μιας ομάδα νέων ανθρώπων, με εμπνευστή και ιδρυτή τον κ.Γιώργο Τσεκούρα, οι οποίοι πριν από περίπου 5 χρόνια ξεκίνησαν την δημιουργία του. 'Έκριναν πως το ένα τέτοιο μουσείο απουσίαζε από την Ελλάδα. «Παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι, οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο εγχείρημα πάνε κόντρα στο ρεύμα, αισιοδοξούνε και θέλουνε να προσφέρουνε στην πατρίδα μας κάτι ξεχωριστό. Βασική μας πεποίθηση είναι πως η γνώση πρέπει να μοιράζεται και κυρίως να είναι ελεύθερη σε όλο το κοινωνικό σύνολο», γράφουν. To Μουσείο είναι ήδη επισκέψιμο και έχει υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες, μας ενημερώνει ο κος Τσεκούρας.

Η συλλογή του Μουσείου χρονολογικά ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές της δεκαετίας του ’80, που στην ουσία είναι η απαρχή της έννοιας του προσωπικού υπολογιστή. Μπορείτε να δείτε την συλλογή στο elmp.gr

Συγκεκριμένα, η συλλογή του Μουσείου αριθμεί περί τους 140 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πάνω από 2.300 αντικείμενα από το χώρο της πληροφορικής. Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της συλλογής είναι τα βιβλία και ο περιοδικός τύπος. 

 Το Μουσείο απευθύνει κάλεσμα σε όσους έχουν κάποιον παλαιό υπολογιστή τον οποίο επιθυμούν να δωρίσουν ως έκθεμα για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου Πληροφορικής ή θα θέλατε να το επισκεφθείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail info (ατ) elmp.gr.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για το Μουσείο επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του elmp.gr.

Επικοινωνία με το μουσείο :

- μέσω e-mail στην διεύθυνση : info@elmp.gr
- μέσω τηλέφωνου στο : (+30) 6932 333 264 , κ. Γεώργιος Τσεκούρας
  (νόμιμος εκπρόσωπος του Μουσείου)