2 Δεκ 2010

Μπορώ να εμφανίσω μόνο τα Layers που ικανοποιούν κάποιο κριτήριο ;

Σε μεγάλα projects οικοδομικών έργων πολλές φορές καλούμαστε να δουλέψουμε σε ένα ιδιαίτερα "βαρύ" και φορτωμένο σχέδιο . Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι βολικό να μπορούμε να απομονώσουμε κάποια Layers και να έχουμε ορατά ΜΟΝΟ εκείνα τα οποία μας ενδιαφέρουν.


Ας υποθέσουμε ότι έχουμε να δουλέψουμε ένα μεγάλο και βαρύ σχέδιο με layers από αρχιτέκτονα, πολιτικό μηχανικό και μηχανολόγο. Έχουμε συμφωνήσει εκ των προτέρων ότι τα layers ξεκινούν από ARCH , CIVIL και MECH για τις τρείς κατηγορίες των μηχανικών που συμμετέχουν.

To Autocad , μέσω κατάλληλης μεθοδολογίας μπορούμε να ορίσουμε κριτήρια ώστε βάσει αυτών να εμφανίζονται στο σχέδιο αυτά τα layers που μας χρειάζονται και μόνο.


Αρχικά ανοίγουμε τον Layer Manager κάνοντας κλίκ στο κατάλληλο σημείο όπως αυτό φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.




Στη συνέχεια , προχωράμε στον καθορισμό κριτηρίων
























Για να καθορίσουμε κριτήρια , πάμε στο εικονίδιο που φαίνεται πάνω αριστερά.

Οπότε στην κατάλληλη θέση πληκτρολογούμε CIVIL* ώστε να εμφανίζονται ΜΟΝΟ τα layers που ξεκινούν από CIVIL και φροντίζουμε να δώσουμε και ένα όνομα στο φίλτρο ώστε να μπορούμε μέσω του ονόματος αυτού να  βλέπουμε τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου φίλτρου. Δηλαδή να βλέπουμε ΜΟΝΟ τα layers που συμφωνούν με το φίλτρο που φτιάξαμε.

























Επικυρώνουμε με ΟΚ και στη συνέχεια με Apply και Ok για να εμφανισθούν τα αποτελέσματα του φίλτρου που μόλις ορίσαμε.

Για να εμφανίσουμε και πάλι όλα τα Layers , αφού καλέσουμε τον Layer Manager , προβαίνουμε στην επιλογή που παρουσιάζεται αμέσως παρακάτω.