24 Ιαν 2011

Τι πληροφορίες μπορεί να περιέχει ένα σχεδιαστικό πρότυπο ;

Στο Autocad , τα σχεδιαστικά πρότυπα μας εξοικονομούν αρκετό χρόνο . Αν η σχεδιαστική μας εργασία μπορεί να τυποποιηθεί , είναι δυνατόν τα πρότυπά μας να περιέχουν πληροφορίες για επίπεδα (Layers) που χρησιμοποιούμε συχνά , για τύπους γραμμών , για έτοιμα στυλ κειμένων , στυλ διαστασιολόγησης για διάφορες από τις πιό συνηθισμένες κλίμακες καθώς και στυλ διαμόρφωσης πινάκων.


Ουσιαστικά λοιπόν , πετυχαίνουμε μια τυποποίηση η οποία αποθηκεύεται σε αρχεία τύπου *.dwt (drawing templates) και μπορούμε τα επόμενα σχέδιά μας να τα βασίζουμε στις τυποποιήσεις που εμείς δημιουργούμε και περιέχουν τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιούμε περισσότερο ώστε να εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος.

Για να χρησιμοποιήσουμε κάποιο νέο πρότυπο , ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία :

File - > New και στη συνέχεια επιλέγουμε το όνομα του προτύπου στο οποίο θα βασίσουμε το πρότυπό μας.

Η εξοικονόμηση του χρόνου είναι ευθέως ανάλογη με την προκαταρκτική εξέταση που έχουμε κάνει ώστε να καταγράψουμε όλα τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να τυποποιηθούν ώστε με το ξεκίνημα κάθε νέου σχεδίου να έχουμε έτοιμο "υλικό" για να μην αναλωνόμαστε σε τυπικές διαδικασίες.

Τελικά , η πείρα θα μας δείξει τι αξίζει να τυποποιηθεί και με ποιό τρόπο ώστε κατά περίπτωση να κερδίσουμε σε χρόνο και "ευλυγισία"