21 Ιαν 2011

Τα Tablets εισχωρούν για τα καλά στη ζωή μας



Τα tablets αποτελούν σίγουρα τον σημερινό πρωταγωνιστή της τεχνολογίας, «το νέο hot gadget», και οι εταιρείες παράγουν εκατοντάδες χιλιάδες «κομμάτια» για να καλύψουν την αναμενόμενη ζήτηση. Μόνο που αυτό θα έχει και επακόλουθα, που θα γίνουν αισθητά και σε άλλους χώρους της τεχνολογίας.

Μπορεί το iPad της Apple να έφερε και πάλι στο προσκήνιο τα tablets και μάλιστα εισάγοντας εντυπωσιακή ευκολία στη χρήση και ιδιαίτερα χαμηλό βάρος , αλλά τώρα πια υπάρχει πλήθος κατασκευαστών που ασχολούνται με αυτά. Και αισιοδοξώντας πως θα υπάρχει αρκετά υψηλή ζήτηση (και για τα δικά τους) tablets, παράγουν εκατοντάδες χιλιάδες «κομμάτια» που σκοπεύουν να διαθέσουν στην αγορά. Εκατοντάδες χιλιάδες «κομμάτια», καθένα από τα οποία αποτελείται φυσικά από κάποια υλικά: οθόνες, μπαταρίες, chips μνήμης κ.λπ. Υλικά που, μέχρι πρόσφατα, χρησιμοποιούνταν και σε «κανονικούς υπολογιστές», και ακόμη περισσότερο, σε netbooks.

Έτσι, υπολογίζεται πως ακριβώς λόγω των υψηλών ρυθμών παραγωγής των tablets, λίαν συντόμως θα γίνουν αισθητές ελλείψεις σε «πρώτες ύλες», που θα επηρεάσουν και τους υπολογιστές. Ακριβώς επειδή «θα παράγονται πολλά tablets», στα οποία οι περισσότεροι κατασκευαστές σήμερα δίνουν προτεραιότητα, ίσως σύντομα να μην υπάρχουν διαθέσιμες μπαταρίες για netbooks και laptops, ή άλλα τμήματα τους.

Οι ελλείψεις αναμένεται πως θα γίνουν αισθητές και στους τελικούς καταναλωτές, που θα δουν τις τιμές των notebooks να ανεβαίνουν, για να ανταπεξέλθουν στο υψηλότερο (λόγω της έλλειψης πρώτων υλών) κόστος παραγωγής τους.