24 Φεβ 2011

Mobile World Congress 2011







Το Mobile World Congress 2011 έφτασε στο τέλος του και λίγες μέρες μετά την επιστροφή από τη Βαρκελώνη, επιλέγουμε και επαναφέρουμε στο προσκήνιο μερικές από τις καλύτερες στιγμές από την μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου για την κινητή τηλεφωνία. 



Tablets
 Όπως ήταν αναμενόμενο, φέτος ήταν η χρονιά των tablets και του Android. Πολλά ήταν αυτά που είδαμε, και αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα τιμές, μας άρεσε η καλή αισθητική και η ευχρηστία του HTC Flyer, τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy Tab 10.1 και οι 3D δυνατότητες του LG Optimus Pad.

Επίσης, θετικές εντυπώσεις μας άφησε το Motorola Xoom, το πρώτο tablet με Android 3.0 που θα κυκλοφορήσει στην αγορά, αλλά και το Dell Streak 7', κυρίως λόγω της χαμηλής τιμής με την οποία περιμένουμε να κυκλοφορήσει.

Όσο για αυτούς που ψάχνουν κάτι διαφορετικό από το Android, τα HP TouchPad με το web OS 3.0 και το BlackBerry Playbook με το Tablet OS αποτελούν ενδιαφέρουσες εναλλακτικές.

Κινητά
 Στην περίπτωση των κινητών τηλεφώνων τα πράγματα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα. Όπως και στην περίπτωση των tablets έτσι και εδώ (ίσως μάλιστα ακόμη περισσότερο), χαρακτηριστική είναι η κυριαρχία του Android, με το Samsung Galaxyy S II να το αναδεικνύει καλύτερα ίσως από κάθε άλλο. Εντύπωση μας έκανε επίσης το Xperia Play, το πρώτο Playstation Phone, αλλά και το ZTE Skate, κυρίως λόγω της προσιτής τιμής με την οποία ενδέχεται να κυκλοφορήσει.

Κατά τα άλλα, αξιόλογη εναλλακτική στο Android δείχνει να αποτελεί το, μεγέθους πιστωτικής, HP Veer με το webOS, ενώ ειδική μνεία αξίζει και στο LG Optimus 3D, που μπορεί να μην εντυπωσίασε, παραμένει ωστόσο το πρώτο 3D smartphone. 



Με το καλό να την υποδεχτούμε και στη χώρα μας.