31 Μαΐ 2011

H Sony ετοιμάζει δυνατά "χαρτιά" στο χώρο των tablets






Tους δύο πρώτους tablet υπολογιστές της, S1 και S2, αποκάλυψε η Sony, αμφισβητώντας πλέον ανοιχτά την κυριαρχία της Apple και του iPad στο χώρο. Το Sony Tablet S1 έχει μία οθόνη και είναι σχεδιασμένο για χρήση εντός του σπιτιού, ενώ στην περίπτωση του S2 οι οθόνες είναι δύο και έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη φορητότητά του. Οι εν λόγω υπολογιστές έχουν πρόσβαση σε online περιεχόμενο (video, μουσική κ.α) και είναι συμβατοί με παιχνίδια του PlayStation. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων, ενώ πέραν του Wi-Fi υπάρχει συμβατότητα με δίκτυα 3G και 4G.

Το S1 έχει οθόνη 9,4 ιντσών και κάμερες μπροστά και πίσω, ενώ το αναδιπλούμενο S2 διαθέτει δύο οθόνες των 5,5 ιντσών και χωρά στην τσέπη. «Το σχέδιό του το κάνει ιδανικό για την ανάγνωση ebooks, το περιεχόμενο των οποίων εμφανίζεται στην οθόνη σαν δύο σελίδες πλάι- πλάι» είπε ο Κουνιμάσα Σουζούκι, στέλεχος της Sony.

Οι δύο οθόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μαζί ως μία μεγάλη οθόνη είτε (στην περίπτωση που ο χρήστης παίζει παιχνίδια) ως οθόνη και πληκτρολόγιο/ χειριστήριο. Επίσης, το S1 μπορεί να λειτουργήσει ως τηλεκοντρόλ για διάφορες συσκευές. Και στις δύο περιπτώσεις, το λειτουργικό είναι το Android 3.0, γνωστό και ως Honeycomb. «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το 'Sony Tablet', καθώς θα αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη εφαρμογών που επιζητούν οι χρήστες» είπε ο Άντι Ρούμπιν, αντιπρόεδρος του τμήματος mobile της Google.

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε εδώ.