31 Μαΐ 2011

Σε λίγες μέρες κοντά μας τα νέα laptops της Google


O συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν χαρακτήρισε τα καινούρια laptops της εταιρείας ως «νέα υπολογιστικά μοντέλα». Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της εταιρείας για προγραμματιστές, ο Μπριν δήλωσε με περηφάνια ότι τα αποκαλούμενα και ως Chromebooks (από τον browser Chrome) θα διατεθούν στην αγορά τον Ιούνιο.

Η Samsung και η Acer θα γίνουν οι πρώτοι κατασκευαστές που θα προσφέρουν τις συσκευές, από 349 έως 499 δολάρια, στις ΗΠΑ και για αρχή σε έξι ερωπαϊκές χώρες. Στόχος της εταιρείας είναι να ενθαρρύνει τον κόσμο να χρησιμοποιεί διαδικτυακές εφαρμογές, διότι «εκεί» είναι που γίνονται οι περισσότερες δουλειές και δαπανάται πάρα πολύς χρόνος. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επειδή τα Chromebooks δεν «βαραίνουν» από το λογισμικό και τις εφαρμογές που είναι συνηθισμένες στα περισσότερα laptops, κάνουν «boot» σε 8 δευτερόλεπτα αντί για λεπτά.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας κρατάει μια ημέρα ενώ updates σε θέματα ασφαλείας θα γίνονται αυτόμτατα και ταχύτερα απ’ ότι στα ‘παραδοσιακά’ laptops. «Είναι ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος για να δουλεύεις στον υπολογιστή…και το Chromebook είναι ένα μοντέλο που, νομίζω, ότι δεν ήταν πιθανό κάποια χρόνια νωρίτερα», σχολίασε ο Μπριν. «Το πιο πολύτιμο πράγμα είναι ο χρόνος του χρήστη. Νομίζω ότι η πολυπλοκότητα του να χειριστεί έναν υπολογιστή βασανίζει πολλούς ανθρώπους», κατέληξε ο ένας εκ των δύο επικεφαλής του διαδικτυακού κολοσσού.