7 Μαΐ 2011

To Google Maps μπαίνει μέσα στις επιχειρήσεις !






Μια νέα λύση καλύτερης προβολής και αμεσότερης «γνωριμίας» με μια επιχείριση, το Business Photos του Google Maps επιτρέπει στον κάτοχο μιας επιχείρησης να «δείξει το εσωτερικό της» απευθείας μέσω του Google Maps. Αντί, όμως, να «ανεβάζει» μόνος του φωτογραφίες στην υπηρεσία, μπορεί να λάβει ένα μεγάλο σύνολο φωτογραφιών και να τις στείλει στην Google για να τις συνδυάσει σε μια «πανοραμική» απεικόνιση 360ο. Στη συνέχεια, αυτή θα προστίθεται στο Google Maps από το οποίο και θα είναι προσβάσιμη.

Αποτέλεσμα; Όπως ακριβώς με το Street View οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούσαν να «περπατήσουν», αν και… «virtually» σε δρόμους και σοκάκια μεγάλων πόλεων, έτσι και το Business Photos μπορεί να θεωρηθεί μια «επέκταση» ή διαφορετική εκδοχή της ίδιας λογικής, αφού θα επιτρέπει σε όποιον ενδιαφέρεται να… «μπει» σε μια επιχείριση, σαν όντως να βρισκόταν σε αυτήν.

Μάλλον το… αναπόφευκτο μέλλον μας θέλει να «ταξιδεύουμε virtually» σε πλήρως τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του πραγματικού κόσμου, αφού τίποτα δεν αποκλείει πως η Google θα δημιουργήσει στο μέλλον και άλλες παραπλήσιες-αλλά-εξειδικευμένες λύσεις «απεικόνισης γεωγραφικών σημείων σαν-να-βρισκόσουν-εκεί». Μέχρι, τουλάχιστον, να τελειοποιηθεί και είναι οικονομικά προσιτή η τεχνολογία του virtual reality!



Πηγή : http://www.pcw.gr