3 Ιουν 2011

5 Ιουνίου 2011 - Ημέρα για το Περιβάλλον


Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Ημέρα Γιορτής και Μνήμης για το Περιβάλλον από τα Ηνωμένα Έθνη. Ο φετινός εορτασμός έχει ως θέμα «Δάση: Η Φύση στην Υπηρεσία μας».
Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού έχουν διοργανωθεί ποικίλες δραστηριότητες από διάφορους φορείς και οργανισμούς για όλες τις προτιμήσεις. Η ημέρα περιβάλλοντος είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σχετικά με το περιβάλλον που ζούνε μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων.

KEAN και δήμος Αθηναίων 
Το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την 5η Ιουνίου 2011 πρόκειται να διοργανώσει μία  εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος σε συνεργασία με τον Ο.Ν.Α. και την Athens Voice ως χορηγό επικοινωνίας, με βασικό άξονα το Planetbook- το επιτραπέζιο παιχνίδι για το περιβάλλον. 

ΔαSOSχινιάς 
Συμβολή του Moraitis Sports Center Στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου. Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα μαζευτούμε για να καθαρίσουμε το δρόμο που διασχίζει το δάσος στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά. Ο δρόμος αυτός, που πολλοί απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με ποδήλατο η τρέξιμο, έχει συγκεντρώσει στις άκρες του διαφόρων ειδών σκουπίδια και χρειάζεται άμεση προσοχή. Η φύση και το περιβάλλον με την ομορφιά τους μας
προσφέρουν καθημερινά ανεκτήμητες συγκινήσεις. Ας δώσουμε και εμείς κάτι πίσω σε αυτό. Το μόνο που χρειάζεται από όλους εμάς που θέλουμε να βοηθήσουμε είναι , γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, παπούτσια αθλητικά και διάθεση προσφορά στο περιβάλλον.

Και βέβαια , δεν περιμένουμε την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος για να νοιαστούμε για τη φύση γύρω μας.

Περισσότερα  , διαβάστε εδώ