28 Ιουν 2011

Office 365 ή Google Apps ;

Μια μέρα πριν την προγραμματισμένη επίσημη κυκλοφορία του Office 365, της online σουίτας γραφείου τηςMicrosoft, η Google αποφάσισε να ακολουθήσει επιθετική τακτική, δημοσιεύοντας μια ανακοίνωση με τον μάλλον δηκτικό τίτλο «365 λόγοι για να προτιμήσετε το Google Apps». Εκεί αναφέρονται 4 βασικοί τομείς στους οποίους οι εφαρμογές της Google υπερτερούν – τουλάχιστον κατά την ίδια – έναντι του Office 365. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Google, το Google Apps είναι καταλληλότερο για χρήση σε  περιβάλλοντα συνεργασίας και ομάδων τη στιγμή που το Office 365 ενδείκνυται περισσότερο για μεμονωμένα άτομα, ενώ είναι πιο φτηνό αλλά και πιο κατανοητό ως προς τα πακέτα τιμών του σε σχέση με την πολύπλοκη κοστολόγηση της σουίτας της Microsoft. 

Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει πως το Office 365 «είναι φτιαγμένο για τη Microsoft», που σημαίνει πως είναι βελτιστοποιημένο για χρήση σε PC που τρέχουν Windows. Αντίθετα, το Google Apps λειτουργεί εξίσου καλά ανεξαρτήτως συσκευής και λειτουργικού συστήματος. 

Τέλος, και σε συνάρτηση με το παραπάνω, το Google Apps είναι αμιγώς δικτυακή (cloud) υπηρεσία που τρέχει απευθείας σε έναν browser χωρίς να προαπαιτείται η εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής. Αυτό είναι κάτι που εγγυάται μεγαλύτερη ασφάλεια και εκμηδενίζει το κόστος συντήρησης. 

Ασφαλώς η ανακοίνωση της Google δεν καλύπτει και τους …365 λόγους που υπόσχεται ο τίτλος της και μένει να δούμε αν η Microsoft θα σηκώσει το γάντι και θα απαντήσει σε ανάλογο ύφος, πριν ή κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Office 365. 


Πηγή : http://googleenterprise.blogspot.com/2011/06/365-reasons-to-consider-google-apps.html