30 Οκτ 2011

Netbooks έτοιμα να ... συναρπάσουν !



Τα netbooks είναι εργαλεία για τους ανθρώπους που κινούνται συνέχεια αλλά δεν θέλουν να κουβαλάνε μεγάλο βάρος .

Εδώ και μερικές μέρες έχω την τύχη να βρίσκεται στα χέρια μου το NB-200 με 320άρη δίσκο, 2 GB κύριας μνήμης , 3 USB και την μεγάλης διάρκειας μπαταρία. Η χρήση του είναι πραγματικά συναρπαστική εμπειρία. Θυμίζει κανονικό laptop ενώ έχει 9ωρη μπαταρία και βάρος γύρω στο 1 κιλό και μερικά γραμμάρια. Και όλα αυτά τα υπογράφει η Toshiba.


Το netbook , με τις βασικές προδιαγραφές , δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει σε βαριά προγράμματα . Η αύξηση της μνήμης, το απογειώνει.  Ακόμη και η δοκιμαστική version του zwCad 2011 , έτρεξε με ικανοποιητική ταχύτητα . Αξιοπρεπέστατη για netbook με atom επεξεργαστή.

Η προσθήκη δίσκου SSD θα απογειώσει τις επιδόσεις αλλά και το κόστος απόκτησης. Η "μεγάλη" μπαταρία δίνει συναπαστική αυτονομία.

Για περιστασιακή χρήση είναι πραγματικό διαμάντι. Η οθόνη είναι καθαρή , τύπου LED και η ανάλυση 1024 Χ 600  είναι επαρκής για να διαβάσει κανείς κάποιο PDF ή να διορθώσει κάποιο κείμενο ή να δεί τμήμα κάποιου σχεδίου του αλλά δεν ενδείκνυται για πολύωρη συνεχόμενη χρήση . Κουράζει. 

Είναι όμως καλή παρέα αν έχουμε "ξαφνικά" κενό χρόνο και θέλουμε να τον "γεμίσουμε"...