20 Απρ 2012

Δάπεδα για αθλητικές δραστηριότητες

1. Για γήπεδα ποδοσφαίρου

Ο συνθετικός χλοοτάπητας απλώνεται στα γήπεδα, γεμίζεται με ειδικά μελετημένη χαλαζιακή άμμο και κόκκους καουτσούκ και διατίθεται στους παίκτες, φίλους του ποδοσφαίρου ως ένας αγωνιστικός, προπονητικός χώρος υψηλών προδιαγραφών. Γι’ αυτό το λόγο αυξάνεται ο αριθμός γηπέδων, στα οποία μετατρέπουν το φυσικό χόρτο σε συνθετικό, διατηρώντας έτσι την ίδια απόδοση και συμπεριφορά του αγωνιστικού χώρου και ταυτόχρονα περιορίζοντας αρκετά την καθημερινή συντήρηση και τα έξοδα που απαιτούνται γι’ αυτήν. Μόνο η εξοικονόμηση νερού και λιπάσματος, που χρειάζεται το φυσικό χόρτο δικαιολογεί την επιλογή του συνθετικού χλοοτάπητα.


 2. Για δραστηριότητα στίβου
 
 Tο RESIPER P είναι υδροπερατό σύστημα πιστοποιημένο από IAAF και αποτελείται, από ένα αντικραδασμικό υπόστρωμα διαφορετικού πάχους  και τελική επιφάνεια αποτελούμενη από παχύρρευστη πολυουρεθάνη σε μίγμα με χρωματιστούς  κόκκους καουτσούκ EPDM.  Το  RESIPER P τοποθετείται με ειδικά μηχανήματα (finisher και μηχανήματα ψεκασμού) .

Το RESISPORT 2L είναι μη υδροπερατό σύστημα πιστοποιημένο από IAAF και αποτελείται, από ένα αντικραδασμικό υπόστρωμα διαφορετικού πάχους  και τελική επιφάνεια αποτελούμενη από παχύρρευστη πολυουρεθάνη σε μίγμα με χρωματιστούς  κόκκους καουτσούκ EPDM. Το  RESISPORT 2L τοποθετείται με ειδικά μηχανήματα (finisher) 


 3. Δάπεδα Παρκέ
Το ειδικό δάπεδο εσωτερικού χώρου Παρκέ είναι ένα πολυστρωματικό δάπεδο αποτελούμενο από ανθεκτικό υπόστρωμα ακλόνητου ξύλου και μπορεί να καλύψει επιφάνειες γηπέδων μπάσκετ, αντιπταίρισης, πετοσφαίρισης, χορού, πολεμικών τεχνών κ.α.

Υποδομή:
Η υπόβαση πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί το ειδικό δάπεδο παρκέ θα πρέπει να είναι ομαλή (οι ανωμαλίες του υπεδάφους δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 3 mm σε ακτίνα 2 m) και στεγνή (η υγρασία του δαπέδου δεν πρέπει να ξεπερνά το 3%).

Προέλευση Υλικού:
Οξιά, Δρυς, Σφένδαμος

Αγκυλωτά υποστηρίγματα:
Αγκυλωτά υποστηρίγματα, τοποθετημένα ανά 420 mm, κυμαινόμενα μήκους από 2100 έως 3000  mm ,εξοπλισμένα με 9 Χ 50 Χ 50  mm  μικρά λαστιχένια πιάτα βάσης που τοποθετούνται κάθε 300 mm.

Πολυστρωματικό δάπεδο κατασκευασμένο από:
Ένα ανθεκτικό υπόστρωμα ακλόνητου ξύλου, πάχους 3,6 mm, με 4 σανίδια ανά πλαίσιο, ελασματοποιημένα σε διάσταση 300 Χ 47 mm. Το ανθεκτικό αυτό ξύλινο υπόστρωμα επικολλάται σε μια δίφυλλη διασταυρωμένη και ελασματοποιημένη στήριξη (πεύκινη πολυστρωματική σανίδα 11,8/6,2 mm).

Συνολικό πάχος: 21,4 mm

Διαστάσεις: 2520 mm Χ 88 mm

Σύνολο: 11600 g/sqm (+-10%)


Πηγές Ενημέρωσης  :

http://www.xfloor.gr/athlitika-dapeda/
http://www.terrain.gr/