1 Οκτ 2012

Ενεργειακοί Επιθεωρητές - Καθυστερήσεις στην διαδικασία πιστοποίησης


Την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης των Ενεργειακών Επιθεωρητών επισημαίνει  με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ. Παράλληλα, το ΤΕΕ ζητεί τον άμεσο καταρτισμό νέου καταλόγου πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών, ενώ αιτείται να δοθεί και σχετική παράταση στη διαδικασία εγγραφής. 

Η επιστολή που υπογράφει η πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου ,  έχει ως εξής:

«Το ΤΕΕ Πελοποννήσου για άλλη μία φορά επισημαίνει την απαράδεκτη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης των Ενεργειακών Επιθεωρητών, σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις οι οποίες αφορούν την κατάρτιση και τις εξετάσεις πιστοποίησής τους.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η προηγούμενη απόφαση του ΥΠΕΚΑ, με την οποία εδόθη η παράταση του καταλόγου προσωρινών Ενεργειακών Επιθεωρητών καθώς και η ένταξη στον κατάλογο των νέων που πιστοποιήθηκαν ως προσωρινοί, λήγει στις 15-10-2012.

Είναι γεγονός ότι ήδη μέχρι σήμερα έχουν καταρτιστεί δεκάδες Μηχανικοί, αρχής γενομένης από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι οποίοι αναμένουν τη διενέργεια των εξετάσεων προκειμένου να πιστοποιηθούν. Οι ανωτέρω Μηχανικοί έχουν υποχρεωθεί σε πληρωμή των ΚΕΚ πιστοποίησης χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν ασκήσει τη δραστηριότητα και να έχουν τη δυνατότητα απόσβεσης των χρημάτων αυτών, ειδικά στην εποχή μας πού οι Μηχανικοί αντιμετωπίζουν έντονο βιοποριστικό πρόβλημα.

Πηγή : www.ypeka.gr - www.notospress.gr