25 Νοε 2012

"Η Αθήνα στην τσέπη μας" από έλληνες developers



Η πόλη στην τσέπη σου

Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα πίσω από το AthensBook όταν παρουσιάστηκε το 2009 ως δωρεάν εφαρμογή, ή «app», για κινητά τηλέφωνα. Διανυκτερεύοντα φαρμακεία, τα φθηνότερα βενζινάδικα, τα πλησιέστερα νοσοκομεία - όλα έγιναν εύκολα και άμεσα προσβάσιμα, με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης.

Τρία χρόνια και αργότερα, ο Δημοσθένης Καπώνης και ο Γιώργος Πάνζαρης, οι δύο φίλοι και συνεταίροι πίσω από τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ελπίζουν να ταράξουν και πάλι τα νερά του "ντόπιου οικοσυστήματος" λανσάροντας την ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής με καλύτερο, πλουσιότερο και περισσότερο «κοινωνικό» περιεχόμενο.

Αρκετά έχουν αλλάξει, αλλά όχι ο βασικός στόχος. «Ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τις πληροφορίες που ο κόσμος πραγματικά χρειάζεται όταν βρίσκεται σε κίνηση», λέει ο Δημοσθένης Καπώνης από τα γραφεία της εταιρείας στο Χαλάνδρι. «Δεν θέλουμε απλώς να στριμώξουμε εκατοντάδες αχρείαστες ή άσχετες πληροφορίες σε μια κλασική βάση δεδομένων. Προσπαθούμε να προσφέρουμε στον κάθε χρήστη αυτό που χρειάζεται».

Το AthensBook είναι διαθέσιμο για iOS και Android, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και η Windows 8 έκδοση για ταμπλέτες και τις πιο «παραδοσιακές» μορφές προσωπικών υπολογιστών, καθώς είναι μία από τις λίγες εταιρείες που επιλέχθηκαν από τη Microsoft για την ανάπτυξη εγχώριων εφαρμογών πάνω στο νέο λειτουργικό.

Περισσότερα για τους αξιολογους έλληνες δημιουργούς καθώς και για την πολλά υποσχόμενη  εφαρμογή  τους θα βρείτε εδώ .