21 Μαΐ 2013

1 Terabyte δίνει η Yahoo σε κάθε χρήστη του flickr


Την ώρα που η είδηση εξαγοράς του Tumblr από την Yahoo κυριαρχεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η εταιρεία αρπάζει την ευκαιρία για να διαλαλήσει μια άλλη ενδιαφέρουσα είδηση που στρέφει πάνω της τα βλέμματα. Το Flickr αλλάζει σχεδίαση στον παγκόσμιο ιστό και επεκτείνει την παρουσία του στις λίστες app σε iPhone και Android, με δέλεαρ την δωρεάν διάθεση 1ΤΒ (1.024GB) χώρου φιλοξενίας για φωτογραφίες και βίντεο, σε κάθε χρήστη.

Το Flickr.com δέχεται φωτογραφίες χωρίς να περιορίζει την ανάλυση των φωτογραφιών που ανεβάζει ο χρήστης στο νέο, κοινωνικό σάιτ φιλοξενίας φωτογραφιών και βίντεο και τους δίνει «χώρο να αναπνεύσουν». «Μπορείτε να ανεβάζετε μια φωτογραφία την ώρα επί 40 χρόνια χωρίς να εξαντλήσετε τον διαθέσιμο χώρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανάρτηση του επίσημου μπλογκ της υπηρεσίας.

1 TB ισοδυναμεί με 537.731 φωτογραφίες !!! 6,5Mpixel, ή με 218.453 φωτογραφίες στα 16Mpixel, αναφέρει ενδεικτικά η υπηρεσία. Επιπλέον, το Flickr.com δανείζεται χαρακτηριστικά γνωστά από τα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης και προσθέτει στο «προφίλ» κάθε μέλους του μια ροή από φωτογραφίες που ανέβασαν οι φίλοι αλλά και τα σχόλια ή τις ενέργειες που προκάλεσαν οι φωτογραφίες του (Activity Feed). Κάθε χρήστης αποκτά την δυνατότητα να επέμβει στην προβολή του προφίλ του, επιλέγοντας μια υπερμεγέθη φωτογραφία εξωφύλλου, καθώς και εργαλεία οργάνωσης των φωτογραφιών του σε σετ. 

Τελικά , όσο ο ανταγωνισμός κορυφώνεται και τα ξίφη διασταυρώνονται , κερδισμένοι βγαίνουν οι καταναλωτές και οι τελικοί χρήστες των υπηρεσιών ...