15 Ιουν 2014

Πενήντα έλληνες αρχιτέκτονες παρουσιάζουν έργα-ορόσημα της διεθνούς αρχιτεκτονικής στο Μουσείο Μπενάκη

Το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ και το ΔΟΜΕΣ INDEX, διοργανώνουν τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη, ένα μαραθώνιο αρχιτεκτονικών παρουσιάσεων με θέμα «Αφετηρίες».

Πώς «μεταφράζονται» τα κτήρια μεγάλων αρχιτεκτόνων, όπως του Frank Gehry, του Mies van der Rohe, του Tadao Ando, του Rem Koolhaas, ή του Δεσποτόπουλου και του Ζενέτου, από τη σύγχρονη εγχώρια αρχιτεκτονική δυναμική; Γύρω από την έννοια της Αφετηρίας, 50 έλληνες αρχιτέκτονες κάτω των 45 χρονών, θα παρουσιάσουν έργα-ορόσημα στη διεθνή αρχιτεκτονική σκηνή, τα οποία αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και αφετηρία δικής τους δημιουργίας. 

Τα κτήρια που θα παρουσιαστούν εκτείνονται από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική έως το ουτοπικό. Χωρίς κανέναν περιορισμό τα έργα καλύπτουν ένα τεράστιο αρχιτεκτονικό φάσμα: ιδιωτικές κατοικίες, συγκροτήματα διαμερισμάτων, εμπορικά καταστήματα, δημόσια κτήρια, μουσεία και πανεπιστήμια, μέχρι τις σπηλιές Ajanta την Ινδία και κινηματογραφικά σκηνικά για τον James Bond. 

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό. Απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και τοπίου, φοιτητές, καλλιτέχνες, πολιτικούς μηχανικούς και σε όσους ασχολούνται με την αρχιτεκτονική και το design. 

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014, 10.30-20.00 

Είσοδος ελεύθερη
Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα