8 Μαρ 2012

H Apple παρουσιάζει το iPad 3 με διπλάσια ανάλυση στις 23 Μαρτίου στην Ελλάδα


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο San Francisco , η Apple παρουσίασε το πολυαναμενόμενο iPad 3 το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 23/03.

Η παρουσίαση του iPad 3 έγινε δια στόματος Tim Cook, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Apple. Το νέο iPad διαθέτει οθόνη τεχνολογίας Retina με ανάλυση 2040 x 1536, διπλάσια από το προηγούμενο μοντέλο. Όπως αναφέρεται η ανάλυση της οθόνης είναι τόσο μεγάλη έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να ξεχωρίσει μεμονωμένο pixel σε απόσταση 10 ιντσών.


Ο διπύρηνος επεξεργαστής του είναι ο Α5Χ, ο οποίος διαθέτει GPU με τέσσερις πυρήνες για την απεικόνιση γραφικών. Το iPad αποκτά για πρώτη φορά υποστήριξη LTE συνδεσιμότητας, ενώ υποστηρίζει ακόμη δυνατότητα προσωπικού hotspot εφόσον βέβαια υποστηρίζεται κάτι τέτοιο από τον πάροχο. Η κάμερα του είναι 5MP και αναβαθμίζεται με την υποστήριξη εγγραφής 1080p video. Το iPad 3 συνοδεύεται από την έκδοση του iOS 5.1 η οποία είναι από σήμερα διαθέσιμη για iPhone 4S/4/3GS, iPad2/iPad, iPod touch 3ης και 4ης γενιάς.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Tim Cook να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ζούμε σε μια "μετα PC" εποχή όπου κυριαρχούν οι φορητές συσκευές. Στη συνέχεια δόθηκαν ορισμένα στατιστικά στοιχεία όπως οι 25 δισεκατομμύρια μεταφορτώσεις εφαρμογών στο App Store, ο αριθμός των 585.000 διαθέσιμων εφαρμογών και η συμπλήρωση 100 εκατομμυρίων χρηστών του iCloud. Όσον αφορά την υπηρεσία στο σύννεφο της Apple, όπως ανακοινώθηκε θα υποστηρίζει ταινίες οι οποίες έχουν αγοραστεί από οποιαδήποτε Apple συσκευή, ενώ οι λίστες αναπαραγωγής μουσικής θα αποθηκεύονται επίσης αυτόματα στο iCloud. Κατά τη διάρκεια της αναφέρθηκε ότι μόλις το τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν 15.4 εκατομμύρια iPad, αριθμός που ξεπερνά τις πωλήσεις PC κάθε μεμονωμένου κατασκευαστή.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο στο www.insomnia.gr